Skjulte perler: Bedste destinationer for en alternativ fodboldrejse

Lad os se det i øjnene. Alle støtter de store klubber. Verdensberømte spillere, store stadions, dem der har et fyldt trofæskab med sølvtøj… Men sådan er du ikke. Du går ikke med strømmen: du lytter til din egen musik i stedet for hvad radiostationerne spiller, du poster ikke, hvad du spiser på Instagram, og du har ikke engang set The Squid Game!

Da du vil have noget autentisk, foreslår vi noget alternativt. Tag en tur til en europæisk fodboldklub fuld af sjæl, der ofte bliver overset (og som er billig!) Stol på os, du vil ikke fortryde dit valg.

Rayo Vallecano

Når du hører Madrid, vil du sandsynligvis tænke på Real Madrid eller Atlético de Madrid. Men der er et lille kvarter i den spanske hovedstad, der ånder anderledes. Indlejret mellem Vallecas gader finder du Rayos hjemmebane: Estadio de Vallecas. Eller, som de foretrækker at stave det, Vallekas.

Det er helt klart en venstreorienteret klub med en blåfarvet-fanbase. Deres tilhængere definerer sig selv som antifascistiske og viser stolt deres værdier frem på tribunen. Rayo har en af de mest loyale fanbaser, hvilket er noget overraskende, da de kun har oplevet mindre successer, og hvor det for det meste har været oprykninger til La Liga. Den eneste gang, klubben kvalificerede sig til Europa League, var for mere end 20 år siden.

Og hvad endnu bedre er: Du kan stadig nyde Madrids hovedattraktioner, såsom Prado-museet eller Retiro parken.

Book en rejse i dag og se Rayo Vallecano Live.

Levante

Du kender sikkert Valencia og fodboldholdet opkaldt efter byen. Men vidste du, at der er et andet hold i byen? Mens Valencia CF har vundet nationale og internationale trofæer, har Levante altid været et yo-yo hold, der for det meste er hoppet mellem første og anden divisionen.

Klubben er kendt som Granotas, hvilket betyder “frøer” på valenciansk sprog. Holdet plejede at spille på et stadion ved siden af Turia-floden tilbage i 1930’erne, og det var her kælenavnet opstod. Hvis du tager til Ciutat de Valencia stadion, så glem ikke at sige hej til de officielle maskotter, som er frøerne Blau og Grana.

Book en rejse i dag og se UD Levante Live.

Espanyol

Espanyol er en af Spaniens mest historiske klubber med en traditionel fanbase, men FC Barcelona har altid overskygget dem. Espanyol har tilbragt 81 sæsoner i La Liga, men dog sjældent kæmpet med om mesterskabet. De har vundet Copa del Rey et par gange og har oplevet noget succes i Europa League, men altid været underdogs.

Med tilnavnet Pericos (Parakeets), spiller de i øjeblikket på RCDE Stadium i Cornellá kommunen. De plejede at spille på det olympiske stadion bygget til de olympiske lege i Barcelona 1992, men det var for stort og for gammelt. Derfor besluttede Espanyol at bygge et nyt stadion. Det ligger en halv time væk fra byen med tog, og er et af Europas første miljøvenlige stadions.

Book en rejse for at se RCD Espanyol

Hellas Verona

Det største chok i en europæisk fodboldsæson fandt sted i 1985 i Italien. Hellas Verona, som var en klub, der 3 år forinden var rykket op i første divisionen, overraskede alle og vandt Serie A-titlen. Husk på, at 1980’erne, var italiensk fodbolds gyldne æra, med superstjerner som Maradona og Platini. Et par år efter røg holdet tilbage i tabellen og spillede sine sædvanlige kampe, om at undgå nedrykning.

Vi ved, at du er en person, der elsker kultur. Derfor anbefaler vi dig at tage til Verona. Det er byen, hvor Shakespeares skuespil Romeo og Julie foregår. Og hvis du er til historie, er det værd at nævne, at det romerske amfiteater ligger i byens centrum, og er det næststørste i Italien, lige efter Roms Colosseum. Her opføres der store operaer, så det er også en god undskyldning for at besøge Verona!

Book en rejse for at se Hellas Verona

Torino

Juventus er måske Italiens største klub, men Torino er lige så (og overgår endda!) populære i Torino. I modsætning til ‘La Vecchia Signora’ kæmper Torino sjældent med om sølvtøjet. Men for mange år siden var tingene anderledes. I løbet af 1940’erne var Torino et af de bedste hold i verden, hvor man vandt fire ligatitler i træk. Holdet blev på tragisk vis dræbt i en flyulykke, men er stadig husket og elsket.

Udover fodbold har Torino masser af kulturelle attraktioner, hvis du ønsker at opgradere din rejse. Byen er biografens fødested, så du kan også finde et museum, der har helliget dets historie. Og da byen har været kendt for at være en industriby, så glem ikke at besøge bilmuseet, der ligger 3km fra Torinos stadion.

Book en rejse for at se Torino FC

Fulham

Hvis du er fan af old-school stadions, kan du ikke tage fra London, uden at besøge Craven Cottage. Bygget i 1896, vil klubbens trætribune give dig en smagsprøve på, hvordan fodbold plejede at være i gamle dage. Stadionet blev opført ved siden af Themsen, så at se en Fulham FC kamp, er en vaskeægte, britisk oplevelse.

Fulham har ikke tilbragt nær så mange sæsoner i Premier League, som de andre store London-klubber, men i 2010 nåede man Europa League-finalen. Det er en klub, der kæmper for at forblive i landet bedste række, men hvem bekymrer sig om det, når man har en af Englands smukkeste hjemmebaner?

Book en rejse til Fulham FC

Watford

Fun fact: tilbage i 1970’erne blev Elton John formand for klubben. Dengang var Watford en meget lille klub, der forsøgte at vende tilbage til den tredje bedste række, men inden for et par år, rykkede Hornets op i landets bedste række. De blev dog hurtigt degraderet til den næstbedste række, men i det mindste var deres bundniveau hævet. I dag er klubben tilbage i Premier League og kæmper for at holde sig oven vande en sæson mere.

Watford spiller på Vicarage Road, et århundrede gammelt stadion, der blev renoveret for fem år siden, da holdet vendte tilbage til den bedste række. Stadionet ligger 1 time væk fra det centrale London, hvilket er indefor en rimelig afstand, der giver dig tid til at udforske storbyen!

Book en rejse til Watford FC

Southampton

Træt af engelske største byer? Så prøv noget andet i Southampton. Det er en kystby beliggende i det sydlige England, med en af landets største havne. Det var byen, hvor det berømte Titanic sejlede væk fra til USA.

Og selvfølgelig er det hjemsted for Southampton FC. Saints er en af Englands ældste klubber, selvom man først kom i Premier League i 1960’erne, hvor man var en del af landets fineste selskab, kun afbrudt af korte perioder i den næstbedste række. Klubben spiller på St. Mary’s Stadium, bygget i 2001 med en kapacitet på 32.000 tilskuere.

Book en rejse til Southampton FCLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *