Top 5 spillere i Manchester Uniteds historie:

Manchester United, en klub, der blev grundlagt i 1878 af byens jernbaneselskab, er i løbet af årene blevet en af de mest frygtindgydende klubber i Europa og har fostret nogle af de største fodboldspillere gennem de sidste par årtier. Vi vil i detaljer beskrive rejsen for 5 af de største spillere, der har passeret gennem denne institution inden for engelsk fodbold.

1- Sir Bobby Charlton (1956 – 1973)

Man kan ikke lave denne liste uden at nævne Sir Bobby Charlton, en helt for en hel nation under Three Lions’ eneste titel ved VM i 1966. Den nyligt afdøde spiller efterlod et uudsletteligt præg på både sit lands og sin klubs historie. Anføreren for Manchester Uniteds hold i 1968 vandt klubbens første kontinentale trofæ. Sir Bobby Charlton er også en af dem, der overlevende flykatastrofen i München i 1958, som kostede 15 mennesker livet, heriblandt flere holdmedlemmer og ansatte. Hans VM-triumf i 1966, flere engelske mesterskaber og hans europæiske titel har kun styrket hans status som en Manchester United/engelsk legende. Han blev også tildelt Ballon d’Or i 1966 og blev dermed den første engelske spiller, der opnåede denne bedrift. Som opsummering vil jeg sige, at Sir Bobby Charlton var en af de vigtigste aktører i Manchester Uniteds genopblomstring og lagde fundamentet for hvad Sir Alex Ferguson senere opnåede.

2- Ryan Giggs (1991 – 2014)

 

Den walisiske spiller er den spiller i De Røde Djævles historie, der har fået flest landskampe. og har haft de mest imponerende meritter i engelsk fodboldhistorie, hvor han har vundet 13 Premier Leagues med Manchester United, 2 Champions Leagues og adskillige nationale pokaler. Den ikoniske anfører for det walisiske landshold var en af hjørnestenene i Sir Alex Fergusons legendariske Manchester United-æra. Han spillede næsten hver eneste sæson under den skotske manager. Efter at have vundet næsten alt med Manchester-klubben, stod han for mindeværdige mål, især et i FA Cup-semifinalen mod Arsenal i 1999, som senere blev kåret til årets mål. Sammenfattende oplevede og vandt Giggs det hele med Manchester United, og hans spillestil og hans elegance med bolden vil efterlade et uudsletteligt aftryk i de røde djævles hjerter.

3 – Wayne Rooney (2004 – 2017)

I modsætning til Ryan Giggs blev Wayne Rooney ikke uddannet i Manchester United, men i Everton, Liverpools byklub og en rival til Manchester United. Rooney skrev under for Manchester United i en alder af blot 19 år og alle var meget spændte på at se, hvad han kunne udrette i sin længe ventede debut for United. Her blev det til et hattrick i en europæisk kamp mod den tyrkiske klub Fenerbahçe. Den engelske angriber vandt med det samme Old Trafford-publikummets hjerter og beholdt kærligheden fra fansene, indtil han forlod klubben i 2017 for at vende tilbage til Everton. I mellemtiden var den engelske angriber blevet den mest scorende spiller for både De Røde Djævle og De Tre Løver, inden han blev overhalet af Harry Kane. Wayne Rooney var også værdsat for sin fighterånd og kendt for sin eksplosive karakter, hvilket gav ham tilnavnet “Wazza”, inspireret af Paul Gascoigne, på grund af hans temperament.

4- George Best (1963 – 1974)

Måske en af de mest ikoniske spillere nogensinde, både for sit fodboldtalent og sine eskapader uden for banen. Han er den eneste nordirske spiller, der har vundet Ballon d’Or i 1968, under De Røde Djævles sejrrige epos i Europa Cuppen. Hans teknik,  vision og kreativitet gjorde ham til en af de mest ikoniske spillere fra sin generation.  Desværre måtte Best kæmpe med dæmoner som alkoholisme gennem hele sin karriere, hvilket sandsynligvis forhindrede ham i at få den lange karriere på topplan. Han forlod  Manchester United som 28-årig og spillede efterfølgende kun for klubber i den næstbedste række, med ophold i USA og Australien. Tragisk nok kunne spilleren med tilnavnet “Den femte Beatle” på grund af sin livsstil ikke besejre sin alkoholisme, hvilket forhindrede ham i at få en endnu større karriere, end han havde. På trods af alt dette imponerede George Best Storbritannien i 11 år, Han scorede blandt andet to mål i Champions League-finalen i 1968 mod Eusébios Benfica, og sikrede en engelsk klub dens første europæiske titel. For at afrunde denne specielle karakter, som George Best er, får du her et citat, der perfekt beskriver den provokerende, men umådeligt talentfulde spiller, han var: “Min drøm var at undvige målmanden, stoppe op lige før mållinjen, gå ned på alle fire og skubbe bolden i mål med hovedet. Jeg gjorde det næsten mod Benfica i Europa Cup-finalen i 1968. Jeg havde driblet mig forbi målmanden, men i sidste øjeblik fik jeg kolde fødder. Jeg var bange for, at træneren ville få et hjerteanfald!”

5- Cristiano Ronaldo (2003 – 2009, 2021 – 2022)

 

Fænomenet “CR7” blev født i Manchester United og det var Sir Alex Ferguson, der fik øje på ham, da han spillede for Sporting i Portugal. Det var også i United, at fodboldverdenen for alvor lærte ham at kende. Ronaldo vandt alle mulige trofæer med Manchester-holdet fra 2007-2008, hvilket kulminerede med hans første Champions League. Manden, der betragter Sir Alex Ferguson som sin åndelige far, forlod klubben i 2009 for at skifte til Real Madrid for en rekordstor transfer på daværende tidspunkt og resten kender vi; han vandt alle mulige titler og slog et imponerende antal rekorder. Hans tilbagevenden til Manchester United i 2021 var blandet; Han havde succes på det personlige plan i sit første år, hvor han ledte et Manchester United, der kæmpede med en identitetskrise og ikke formåede at præstere på højeste nationale niveau. Han var med til at kvalificere holdet til Champions League, før han blev fritstillet af klubben i 2022. Hans tilbagevenden til engelsk jord var ikke helt så vellykket, men Madeira spilleren har efterladt et uudsletteligt minde hos Manchester Uniteds fans, takket være hans exceptionelle mål, adskillige kollektive titler og en Ballon d’Or, som han vandt i 2008 efter at have vundet Champions League.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *