De bedste ståpladser på stadions under en kamp

Tidligere samledes mange fans i hele Europa på et lille område og stod alle sammen uden sikkerhedsforanstaltninger. Dette skabte ofte en utrolig stemning og betød, at de forskellige stadions kunne rumme en større kapacitet. Desværre var dette forbundet med yderligere risici, hvis det blev forvaltet dårligt, hvilket var tilfældet ved Hillsborough-katastrofen i 1989, en tragisk hændelse, hvor 96 Liverpool-tilhængere mistede livet på usikre tribuner, og yderligere 400 blev bragt på hospitalet. Katastrofen udspillede sig, da den politibetjent, der havde ansvaret for publikumssikkerheden på dagen for FA Cup-semifinalen, beordrede en stor port til at åbne for at aflaste 2 000 tilhængere, der ventede på at komme ind på Hillsborough-anlægget. Desværre blev et stort antal tilhængere fanget i et mylder uden for Leppings Lane-turnstiles kort tid før kampen skulle begynde. I 2016 fastslog en jury, at tilhængerne ikke havde nogen skyld i hændelsen, idet politiets og ambulancetjenesternes forsømmelighed var medvirkende til ofrenes død. Efter denne tragedie blev det i 1989 forbudt at stå op i Englands to bedste divisioner, og i resten af Europa forbød UEFA det i sine turneringer fra 1998. Men denne type tribuner er ved at vende tilbage. I den seneste tid har alle europæiske ligaer indført sektioner med sikre ståpladser, som skal overholde strenge regler for at sikre maksimal sikkerhed. Mange passionerede fodboldfans er enige om, at atmosfæren og støjen på stadion forbedres med områder med ståpladser, der udføres på en sikker måde, og det er positive nyheder for både tilhængere og spillere på banen. Her er nogle af de bedste stadions til at se en kamp stående på hele kontinentet.

Celtic

I 2016 skrev Celtic historie ved at blive den første klub i Storbritannien til at indføre et sikkert ståområde, næsten 30 år efter at det oprindeligt blev forbudt. I dag hopper mere end 3000 passionerede Glaswegianere fra den grøn-hvide side af Glasgow op og ned og opfører sig som den 12. mand på banen for deres højtelskede hold. Klubbens tidligere manager Brendan Rodgers udtalte efter to sæsoner med indførelsen, at det skaber en bedre stemning på Celtic Park. Hør den utrolige version af “You’ll never walk alone”, og book en fodboldrejse med os for at se de tidligere europamestre fra 1967 i aktion i den skotske by Glasgow.

Dortmund

De mest imponerende, mest sikre og mest berømte ståpladser i verden findes nok på Borussia Dortmunds stadion i Vesttyskland. Siden indførelsen i 1999, er den gule mur og deres ståpladser på stadion blevet kendt af mange fans verden over, for at skabe en af de mest inspirerende, højlydte og spektakulære atmosfærer i fodboldverdenen. Med en kapacitet på 24.454 tilskuer er det Europas største ståpladsområde.  Alle fans får adgang via de elektroniske drejeskranker, inden de begiver sig hen til deres udpegede blok på tribunen, hvor deres billet igen kontrolleres af en steward for at sikre en jævn fordeling af fansene på hele Südtribüne. De nederste dele af tribunen er mere åbne ståpladser, mens de højere områder af tribunen består af sæder på skinner, en type ståpladser, som også afprøves på engelske stadions. Hvad venter du på? Book en oplevelse, du kun får en gang i livet, med en fodboldpakke hos os med Dortmund i aktion.

Tottenham

I juli 2022 kom den britiske regering med en banebrydende meddelelse om, at Premier League- og Championship-fodboldklubber måtte indføre licenserede sikre ståpladser, der overholder sikkerhedsbestemmelserne. Hvilken bedre måde at se en kamp på med sikre ståpladser end på det topmoderne 2019 Tottenham Hotspur-stadion. Omkring 6.000 ud af 17.000 på den enorme sydtribune kan nu stå i det nordlige London og skabe en endnu bedre atmosfære for deres hold, og mange tilhængere har allerede bemærket den store forskel i støjniveauet, der er genereret siden ændringerne. Sørg for at bestille en fodboldrejse med os til London og få en uforglemmelig weekend.

Bayern München

Giganterne i tysk fodbold med base i Bayern i den sydlige del af landet, er hjemsted for et af verdens mest succesfulde hold. Bayern har nemlig vundet hele seks Champions League-titler og mere end 30 Bundesliga-titler. Allianz arena er et fantastisk sted at se fodbold, hvor du er garanteret høj kvalitet på et støjende og højrøstet stadion. Med en samlet kapacitet på 75.000 tilskuere, hvoraf 13.740 er ståpladser, udgør dette ca. 18 % af stadionet, hvilket i høj grad er medvirkende til at generere størstedelen af stemningen på stadionet. Book en fodboldrejse med os nu til byen München!

Det er utvivlsomt, at både fans og klubber kan se den positive indvirkning af atmosfæren med ståpladser. Hvis det gennemføres på en sikker måde med regler, vil det forhåbentlig blive mere udbredt i andre klubber i den nærmeste fremtid. Hvilken klub glæder du dig mest til at besøge, mht. ståsektioner på stadions, ud fra vores liste?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *